Bucklor

Med riktning av bucklor eller “PDR” som det heter på fackspråk, menas det att man masserar tillbaka små och medelstora bucklor. Man kan idag rikta tillbaka skadad plåt utan att behöva lackera. Denna metod är den absolut skonsammaste mot bilen, då man helst i möjligaste mån ska sträva efter att behålla bilens originallack. Detta för att behålla rostskyddet och även för att undvika nyansskillnad i lacken. 

PDR kom till världen den dag då Henry Ford introducerade löpande bandet på sina fabriker. På eftermarknaden har det gått lite trögare, först på 90-talet blev det mer allmänt känt att denna riktnings metod finns att tillgå. PDR är ett rent hantverk, många av våra kunder har blivit förvånade över enkelheten i momenten, inget vakuum och inga magnet apparater krävs. Man gör helt enkelt in bakom skadad yta och masserar tillbaka skadan med metallspett. 

För att undvika repor på plåtens baksida tejpar man oftast spetsen på spettet man använder, eller så skruvar man på en skyddskåpa i plast. AW Tech tillhandahåller 3 tekniker och vi har tillsammans 25 års erfarenhet av PDR.

RING OSS IDAG

040-41 09 20

ELLER MAILA TILL OSS